zaterdag 3 december 2011

Almachtig werk begeleidt ons geloof

Door het geloof zien wij in dat de wereld tot stand gebracht is door het Woord van God, ... Hebreeën hfdst 11 vers 3.
De bijbel begint met deze eenvoudige en toch zo indrukwekkende woorden:‘ In het begin schiep God de hemel en de aarde.’ Woordendie voor niemand mis te begrijpen zijn. Was er iemand bij, toen de wereld tot stand werd gebracht? Want alleen iemand die erbij was, kan daar een zinnig woord over zeggen. Welnu, God die er was en de
Schepper van de wereld is, is ook de Schrijver van de Bijbel. De Bijbel is het Woord van God en dus ook waarheid. Dat Woord vraagt geloof. Alleen door het geloof verstaan wij dat de wereld door het woord Gods tot stand is gebracht. ‘Want Híj spreekt en het is er, Híj gebiedt en het staat er.’ (Ps.33:9).
‘Zonder geloof is het echter onmogelijk God te behagen.’ (vers 6). Dit hoofdstuk 11 laat zien wat het geloof in de levens van oudtestamentische gelovigen bewerkt heeft. Van deze gelovigen gaat een getuigenis uit naar ons. Het geloof is niet iets abstracts. Geloof is een zekerheid, geen gevoel en geloof is handelen. Wie in de Heere Jezus en God de Vader gelooft, heeft in het dagelijks leven de hulp van Goddelijke Personen en daarbij houvast aan de gelovigen uit dit hoofdstuk. Bij Abel en zijn offer mogen we een voorafschaduwing van het offer van de Heere Jezus zien. Een uitermate belangrijk houvast. Bij Henoch zien we het heden: hij wandelde met God en besprak alles met Hem. Ook dat is ons gegeven als houvast!
Lees Hebreeën 11:1-6
Groetjes,
<>< Pieter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten