maandag 23 augustus 2010

Het verhaal van drie bomen.

Geen idee van waar dit komt, maar lees het even door.

Het verhaal van drie bomen

Het is het verhaal van het trotse streven van een olijfboom, een eik en een dennenboom
Elk van de drie bomen had de grote droom om iets speciaal te worden in het leven. De olijfboom had de droom om een fijn bewerkte schatkist te worden. Hij wilde het goud, zilver en de kostbaarste juwelen vasthouden. Op een dag koos de houthakker uit alle olijfbomen net die ene uit en hakte die om. De olijfboom was aangedaan en verwachtingsvol. Maar terwijl de hout bewerkers bezig waren besefte de olijfboom dat ze geen prachtige schatkist van hem maakten, maar een voederbak voor smerige stinkende dieren. Zijn hart was gebroken, zijn droom aan stukken. Hij voelde zich waardeloos en vernederd.

Eveneens de eikenboom. Hij droomde om ooit deel uit te maken van een prachtig groot schip die belangrijke koningen zou brengen naar de andere kant van de oceaan. Toen de houthakker hem omhakte was hij zeer opgewonden. Maar toen de tijd verstreek realiseerde hij zich dat hij niet werd gebruikt voor een prachtig schip. Ze maakten van hem een ordinaire vissersboot. Hij was ontmoedigd en teleurgesteld.

De dennenboom die leefde op de top van een hoge berg en zijn enige droom was om altijd rechtop te staan en de mensen te herinneren aan Gods prachtige schepping. Maar hij werd geveld door de bliksem en in één seconde lag zijn droom op de grond. De houthakkers raapten hem op en smeten hem bij het sprokkelhout.

Alle drie de bomen voelden zich waardeloos. Ze waren ontmoedigd en ontgoocheld. Geen enkel van hun droom was uitgekomen.
Maar God had andere plannen met die bomen.

Jaren later…. Maria en Jozef vonden geen plaats waar hun zoontje zou geboren worden. Ten laatste vonden zij een stal, waar Jezus geboren werd en ze legden hem in een voederbak, gemaakt van….. de olijfboom. De olijfboom wilde zo graag een kostbare schat vasthouden, maar God had betere plannen. Hij mocht de grootste schat van allemaal vasthouden, de zoon van God.
Een paar jaar verstreken. Jezus groeide op. Op een dag had hij een boot nodig om aan de overkant van het meer te raken. Hij koos geen opzichtig, groot schip. Hij koos een kleine ordinaire vissersboot gemaakt van dé eik. De eik wilde belangrijke koningen naar de overkant van de oceaan brengen. Maar God had andere plannen. De eik vervoerde de Koning der koningen.
Enkele jaren later scharrelden enkele Romeinse soldaten tussen het sprokkelhout waar de gevelde dennenboom lag. De dennenboom wist dat ze hem nodig hadden voor een kampvuur. Tot zijn grote verbazing bewerkten ze hem tot enkel een grote staak overbleef. Het was aan die dennenboom dat Jezus werd genageld.
Deze boom herinnert mensen nog steeds aan Gods liefde en medegevoel voor de mensen.

Les van het verhaal:
De drie bomen dachten dat ze hun waarde verloren hadden, dat hun verhaal gedaan was, maar ze werden een integraal deel van het grootste verhaal ooit.

Wat je ook meemaakt in je leven of hoe veel ontgoochelingen je ooit tegen kwam, je waarde in Gods ogen blijft altijd dezelfde. Je zult altijd zijn oogappel blijven. Hij zal jou nooit opgeven, maar geef het zelf ook nooit op.

Groetjes,
<>< Pieter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten