donderdag 5 augustus 2010

het weer en het eten

En het weer?
Twee van de vele punten waarover je vlamingen hoort spreken zijn eten en het weer. Dat zijn zeker dingen die ons hier in dit klimaat bezighouden. Het komt bijna op elke samenkomst van mensen voor welke reden dan ook en waar dan ook ter sprake. Eigenlijk is dat zeer goed, want dat geeft aan ons de gelegenheid om over de bijbel te spreken want ook de bijbel spreekt dikwijls over weer en eten. God spreekt in de bijbel over het weer en over eten omdat Hij weet dat we daar zo gevoelig aan zijn. Jezus spreekt zelfs over Zichzelf als 'het Levend Brood' dat uit de hemel neergedaald is. Hij spreekt over Zichzelf als een bliksemschicht als Hij terug komt. Het Woord spreekt over de stem van God als 'donder'

Dit toont ons allemaal aan dat God onze aandacht wil trekken op Hem en Hij spaart daar geen moeite voor. Niet alleen in de natuur dus maar ook in ons dagelijks leven kunnen we de tekens van God kennen als we dat willen. God spreekt over de tak van de olijfboom die klaar is om te botten. Daar zegt Hij ons als we dat zien dat we mogen weten dat Jezus weldra terugkomt! Er gebeurt vandaag zoveel dat Jezus heeft gezegd dat zal gebeuren voor Hij terugkomt dat iedereen zich beter klaar maakt voor die terugkomst! Dat wil zeggen: zij die Hem kennen en erkennen als hun Heer en Verlosser moeten zich nog meer gaan inspannen om te leven zoals Hij dat verwacht van hen; en dezen die Hem nog niet aangenomen hebben doen er goed aan om dat zo vlug mogelijk te doen, anders gaan ze door héél zware tijden moeten.

Beste lezer, dit zijn geen foefjes, dit zijn woorden die u willen wakker maken en de Waarheid leren zien, met aandrang dan.

Kies aub voor Jezus, vandaag nog! Erken je verloren toestand tegenover God en roep Jezus aan en laat Hem in je hart en je leven binnen, het is nog niet te laat!

Altijd welkom en Gods genadige zegen beste blogger,

<>< Pieter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten